Uncategorized

میگرن چیست؟

مطمئناً شما در دوره‌ای از زندگی خود دچار ناراحتی سردرد شده‌اید. درد تپنده و تندی را که روال زندگی شما را مختل می‌کند و به نظر می‌رسد بهتر نمی‌شود به خاطر دارید؟ اکنون شدت و زمان آن درد را دو برابر کنید و آنچه شما می‌گیرید یک اختلال سر درد به نام میگرن یا سردرد میگرنی است.

میگرن با سردردهای ناتوان کننده تکراری متوسط تا شدید مشخص می‌شود. براساس بنیاد تحقیقات میگرن، سردرد میگرنی سومین بیماری شایع در جهان است. با وجود چنین شیوع بالایی، درک اندکی از علائم، علل و درمان آن وجود دارد.

 

میگرن چیست؟

میگرن یک بیماری شایع عصبی است که باعث درد شدید می‌شود و احساس تپش در یک طرف سر ممکن است چندین ساعت طول بکشد و ممکن است تا چند روز ادامه یابد. معمولا شامل سردردی همراه با حالت تهوع است. استفراغ، حساسیت به نور، بو یا صدا، سرگیجه، اختلالات بینایی و سوزن سوزن شدن یا بی حسی صورت، دست ها یا پاها.

حملات میگرنی ممکن است بدون هشدار به طور ناگهانی بروز کند یا ممکن است عوامل محرک مشخصی مانند حذف یک وعده غذایی، قرار گرفتن در معرض دود یا آلودگی هوا یا دوره قاعدگی و تغییر سطح هورمون‌ها باعث ایجاد این بیماری شوند.

میگرن چه نوع سردردی است؟ 

انواع مختلف سردرد وجود دارد که به دو دسته تقسیم می شوند: سردرد اولیه و سردرد ثانویه. میگرن یک سردرد اولیه است، به این معنی که علت خاصی برای آن نمی توان یافت. تشخیص سردرد اولیه، یک تشخیص بالینی است، به این معنی که هیچ آزمایش خون یا مطالعه تصویربرداری برای تشخیص آن وجود ندارد. سردرد ثانویه نشانه ای از یک مشکل دیگر مثلا تومور مغز یا سینوزیت و یا اختلالات انکساری بینایی است.

حملات میگرن یا سردرد میگرنی چند روز طول میکشد؟

بیشتر حملات میگرن از ۴ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد. اگرچه درمان موثر می‌تواند آنها را به چند ساعت کوتاه کند. از طرف دیگر، برخی از حملات میگرنی می‌توانند حتی بیش از ۷۲ ساعت ادامه داشته باشند.

داشتن میگرن می‌تواند ناتوان کننده باشد و منجر به از دست دادن روزهای مدرسه یا کار، بهره‌وری کم در مدرسه یا کار، عدم توانایی انجام مسئولیت‌های خانه و از دست دادن فعالیت‌های خانوادگی، اجتماعی و اوقات فراغت شود.

علت میگرن چیست؟

احتمالا برای شما نیز این سوال مطرح شده است که علت میگرن چیست؟ باید توجه داشته باشید که هنوز علت اصلی آن ثابت شده نیست اما در علائم شناخته شده به عنوان حمله میگرنی، برخی از پزشکان معتقدند مغز افرادی که میگرن دارند نسبت به مغز افرادی که این بیماری را ندارد، در برابر محرک‌های محیطی مانند استرس یا اختلال خواب واکنش شدیدتری نشان می‌دهد.

چه کسانی مستعد ابتلا به میگرن هستند ؟

بروز میگرن در زنان حدود سه برابر بیشتر از مردان است. شیوع میگرن در افرادی که اقوامشان از این بیماری رنج می برند بیشتر است. علاوه بر این میگرن اغلب در افرادی که مبتلا به صرع، افسردگی، سکته ی مغزی، آسم و یا اختلالات عصبی ارثی هستند، بیشتر رخ می دهد.

هاله یا Aura چیست؟ 

هاله یا Aura گروهی از علائم حسی، حرکتی و گفتاری است که معمولاً مانند سیگنال های هشدار دهنده ای عمل می کند که سردرد میگرنی در شرف شروع شدن است. هاله یا Aura گاهی به اشتباه به عنوان تشنج یا سکته تعبیر می شود، معمولاً قبل از سردرد رخ می دهد، اما گاهی اوقات می تواند در حین یا حتی بعد از آن ظاهر شود. یک هاله می تواند از 10 تا 60 دقیقه طول بکشد.  حدود 15 تا 20 درصد از افرادی که میگرن را تجربه می کنند، هاله یا Aura دارند.

علائم ناشی از هاله یا Aura برگشت پذیر هستند، به این معنی که می توان آنها را متوقف یا درمان کرد. هاله علائمی را ایجاد می کند که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
۱- دیدن نقاط چشمک زن درخشان، جرقه ها یا نورهای رنگی

۲- پیدایش  نقاط کور در بینایی بیمار

۳- بی حسی یا سوزن سوزن شدن پوست قسمتی از بدن

۴-  اختلال در گفتار

۵- صدای زنگ و وزوز گوش

۶- از دست دادن موقت بینایی

۷- دیدن خطوط مواج یا ناهموار.

۸-  حس کردن بو یا طعم خاص

انواع میگرن چیست؟ 

انواع مختلفی از میگرن وجود دارد : 

۱- میگرن همراه با اورا یا هاله (میگرن پیچیده): حدود 15 تا 20 درصد از افراد مبتلا به سردرد میگرنی، هاله را تجربه می‌کنند.

۲- میگرن بدون اورا (میگرن رایج): این نوع سردرد میگرنی بدون هاله است.

۳- میگرن بدون سر درد: «میگرن خاموش» یا «میگرن استفالژیک یا Acephalgic » ​​شامل علامت هاله است، اما  سردردی که معمولاً به دنبال ندارد.

۴- میگرن همی پلژیک: بیمار با فلج موقتی (همی پلژی) یا تغییرات عصبی یا حسی در یک طرف بدن مراجعه می کند. شروع سردرد ممکن است همراه با بی حسی موقت، ضعف شدید در یک طرف بدن، احساس سوزن سوزن شدن، از دست دادن حس و سرگیجه یا تغییرات بینایی همراه باشد. این علائم گاهی اوقات همراه سر درد هستند و گاهی اوقات سردرد دیده نمی شود.

۵- میگرن شبکیه (میگرن چشمی): بیمار متوجه از دست دادن موقت، جزئی یا کامل بینایی در یکی از چشمان خود می شود ، این علامت همراه با یک درد مبهم در پشت چشم است که ممکن است به بقیه سر بیمار سرایت کند. این کاهش بینایی ممکن است یک دقیقه یا تا چند ماه طول بکشد.

۶- میگرن مزمن: میگرن مزمن زمانی است که میگرن حداقل 15 روز در ماه رخ دهد. علائم ممکن است به طور مکرر تغییر کند، و همچنین ممکن است شدت درد تغییر کند. کسانی که به میگرن مزمن مبتلا می شوند ممکن است بیش از 10 تا 15 روز در ماه از داروهای ضد سردرد استفاده کنند.

۷- میگرن با هاله یا Aura  ساقه مغز یا Brain Stem . با این نوع میگرن، بیمار سرگیجه، تکلم نامفهوم، دوبینی یا از دست دادن تعادل دارد که قبل از سردرد اتفاق می‌افتد.  سردرد ممکن است پشت سر بیمار باشد. این علائم معمولاً به‌طور ناگهانی رخ می‌دهند و می‌توانند با ناتوانی در صحبت کردن، صدای زنگ در گوش و استفراغ همراه باشند.

۸- میگرن پیوسته . این یک نوع نادر و شدید میگرن است که می تواند بیش از 72 ساعت طول بکشد.  سردرد همراه با حالت تهوع است. برخی داروها یا ترک داروها می توانند باعث ابتلا به این نوع میگرن شوند.

چهار مرحله  میگرن چیست؟  

چهار مرحله به ترتیب زمانی عبارتند از:
۱-
 مقدمه یا  پیش در آمد یا Prodrome  
۲- هاله یا Aura
۳-  سردرد
۴- مرحله پس از سردرد یا Postrome   
حدود 30 درصد از افراد قبل از شروع سردرد علائمی را تجربه می کنند.

فازها عبارتند از:
۱- مرحله اول یا پیش درآمد یا Prodrome
این مرحله چند ساعت و گاهی چند روز طول میکشد دربند سر حملات سردرد بیماران را تجربه می کند

 

چهار مرحله میگرن چیست؟  جدول زمانی چیست؟ 

چهار مرحله به ترتیب زمانی عبارتند از: پیش‌دروم (پیش‌نظارت) ، هاله ، سردرد و پس‌دروم. حدود 30 درصد از افراد قبل از شروع سردرد علائمی را تجربه می کنند.
فازها عبارتند از اول پیش درآمد یا چه قدر طول می کشد یا ممکن است چند روز طول بکشد. شما ممکن است آن را تجربه کنید یا نه، زیرا ممکن است هر بار این اتفاق نیفتد.  برخی آن را به عنوان مرحله «پیش سردرد» یا «پیش‌آگاهی» می‌شناسند.

هاله: فاز هاله می تواند تا 60 دقیقه یا کمتر از 5 دقیقه طول بکشد.  اکثر مردم هاله را تجربه نمی کنند و برخی هم اورا و هم سردرد را همزمان دارند.

سردرد: حدود چهار ساعت تا 72 ساعت طول می کشد. کلمه “درد” درد را برآورده نمی کند زیرا گاهی اوقات خفیف است، اما معمولاً به صورت سوراخ کردن، ضربان دار شدن توصیف می شود یا ممکن است احساس یخ چینی را در سر خود احساس کنید.  به طور معمول از یک طرف سردرد شما شروع می شود و سپس به طرف دیگر گسترش می یابد.بعضی از حملات سردرد نیز ممکن است دیده نشود.

مرحله بعد از سردرد یا postrome
این مرحله برای یک یا دو روز ادامه دارد.  اغلب به آن میگرن “خماری” می گویند و 80٪ از کسانی که میگرن دارند آن را تجربه می کنند.

طی کردن چهار مرحله ممکن است حدود هشت تا 72 ساعت طول بکشد.

سردردهای میگرنی چقدر شایع هستند؟ 

کارشناسان تخمین می زنند که تقریبا نیمی از جمعیت بزرگسال جهان سردرد را تجربه می کنند و 12 درصد از آمریکایی ها سردرد میگرنی دارند. زنان حدود سه برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به میگرن هستند.

چه کسانی به میگرن مبتلا می شوند؟ عوامل خطر چیست؟

پیش‌بینی اینکه چه کسی ممکن است به میگرن مبتلا شود و چه کسی ممکن است نشود مشکل است، اما عوامل خطری وجود دارد که ممکن است بیمار را آسیب‌پذیرتر کند. این عوامل خطر عبارتند از:

۱- ژنتیک:  80 درصد از افرادی که به سردردهای میگرنی مبتلا می شوند، یکی از بستگان درجه اول آنها مبتلا به این بیماری است.

۲- جنسیت.  سردردهای میگرنی در زنان بیشتر از مردان اتفاق می افتد، به ویژه زنان بین 15 تا 55 سال میگرن به دلیل تأثیر هورمون ها، احتمالاً در زنان شایع تر است.

۳- سطح استرس : اگر فردی سطح استرس بالایی داشته باشد ممکن است بیشتر به میگرن مبتلا شود. اصولا استرس می تواند باعث میگرن شود.

۴- سیگار کشیدن

میگرن هر چند وقت یک بار اتفاق می افتد؟ 

فراوانی میگرن می تواند یک بار در سال، یک یا چند بار در هر هفته باشد.  معمولا بیماران در هر ماه دو تا چهار سردرد میگرنی دارند.

 

آیا میگرن ارثی است؟ 

از هر پنج نفر مبتلا به میگرن، چهار نفر سابقه خانوادگی دارند. اگر یکی از والدین سابقه میگرن داشته باشد، فرزندشان 50 درصد احتمال دارد که به میگرن مبتلا شود. اگر هر دو والدین سابقه میگرن داشته باشند، این خطر به 75 درصد می رسد. باز هم، تا 80 درصد از افراد مبتلا به میگرن، یکی از بستگان درجه اول آنها مبتلا به این بیماری است.

آیا کودکان میگرن می توانند بگیرند؟ 

بله، اما میگرن کودکان اغلب کوتاهتر است و علائم گوارشی بیشتر است.

آیا میگرن باعث آسیب دائمی مغز می شود؟ 

خیر. میگرن باعث آسیب مغزی نمی شود. خطر سکته مغزی در افرادی که میگرن همراه با اورا دارند کمی بیشتر از افراد عادی جامعه است یعنی تقریباً دو در صد هزار نفر

علائم میگرن چیست؟ 

اولین علامت میگرن سردرد است.  گاهی اوقات سردرد به صورت ضربان دار توصیف می شود. سردرد در ابتدا می تواند به صورت یک سردرد مبهم شروع شود و سپس به درد ضربانی خفیف، متوسط ​​یا شدید تبدیل می شود. اگر درمان نشود، سردرد بیمار متوسط ​​تا شدید خواهد شد. درد می تواند از یک طرف سر بیمار به طرف دیگر منتقل شود، یا می تواند جلوی سر، پشت سر بیمار را درگیر کند یا کل سر بیمار را تحت تاثیر قرار دهد.  برخی افراد در اطراف چشم یا شقیقه و گاهی در صورت، سینوس ها، فک یا گردن خود احساس درد می کنند.

سایر علائم سردرد میگرنی عبارتند از: 

۱-  حساسیت به نور، صدا و بو یعنی این عوامل باشه سردرد میگرنی می شوند و یا گاهی باعث تشدید آن می شوند و بیمار ترجیح می‌دهد که هنگام سردرد از این عوامل دور باشد.

۲- حالت تهوع و استفراغ، ناراحتی معده و درد شکم

۳-  از دست دادن اشتها

۴-  احساس گرمای بسیار ( به صورت تعریق) یا سرما (به صورت لرز کردن)

۵-  رنگ پریده شدن پوست

۶-  احساس خستگی

۷-  سرگیجه و تاری دید

۸-  پوست سر حساس

۹- اسهال (نادر)

۱۰-  تب (نادر)

بیشتر میگرن‌ها حدود چهار ساعت طول می‌کشند، اگرچه میگرن‌های شدید می‌توانند بسیار بیشتر طول بکشند.

هر مرحله از حمله میگرن می تواند با علائم مختلفی همراه باشد:

علائم پیش درآمد یا پرودروم میگرن چیست؟

۱-  مشکلات تمرکز حواس

۲-  تحریک پذیری یا  افسردگی

۳- مشکل در صحبت کردن و خواندن

۴-  مشکل در خوابیدن خمیازه

۵- حالت تهوع

۶- خستگی

۷- حساسیت به نور و صدا

۸-  هوس های غذایی و پر خوری

۹-  افزایش دفعات ادرار

۱۰-  سفتی عضلات

علائم هاله یا Aura میگرن چیست؟ 

۱- بی حسی و گزگز.

۲-  اختلالات بینایی ، نقاط تاری دید یا جرقه ها یا خطوطی نورانی دیدن توسط بیمار

۲-  از دست دادن بینایی موقت.

۳- ضعف در یک طرف بدن.

۴- تغییر در گفتار

علائم سردرد میگرنی چیست ؟

۱- سردرد ، گردن درد ، سفتی

۲- افسردگی، سرگیجه یا اضطراب

۳- حساسیت به نور، بو و صدا

۴-  گرفتگی بینی

۵-بیخوابی

۶- تهوع و استفراغ

علائم پس از میگرن یا  Postrome چیست؟ 

۱-  ناتوانی در تمرکز

۲-  حالت افسردگی

۳- خستگی

۴- عدم درک مطلب

۵-  خلق و خوی سرخوشانه

چه چیزی باعث میگرن می شود؟ 

علت سردردهای میگرنی پیچیده است و به طور کامل شناخته نشده است. وقتی سردرد دارید به این دلیل است که اعصاب خاصی در رگ های خونی شما سیگنال های درد را به مغز شما ارسال می کنند. این باعث آزاد شدن مواد التهابی در اعصاب و عروق خونی سر شما می شود. معلوم نیست چرا اعصاب شما این کار را می کند.

حملات میگرن می تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود.  محرک های رایج عبارتند از: 

۱-استرس عاطفی: استرس عاطفی یکی از شایع ترین محرک های سردردهای میگرنی است.  در طول رویدادهای استرس زا، مواد شیمیایی خاصی در مغز برای مبارزه با این موقعیت آزاد می شود (که به عنوان پاسخ “پرواز یا مبارزه” شناخته می شود).  انتشار این مواد شیمیایی می تواند باعث میگرن شود.  سایر احساسات مانند اضطراب، نگرانی و هیجان می توانند تنش عضلانی را افزایش داده و رگ های خونی را گشاد کنند.  که می تواند میگرن بیمار  را شدیدتر کند.

۲- از دست دادن یک وعده غذایی:  به تعویق انداختن یک وعده غذایی و گرسنگی  نیز ممکن است باعث سردرد میگرنی  شود.

۳- حساسیت به مواد شیمیایی خاص و مواد نگهدارنده موجود در غذاها: برخی غذاها و نوشیدنی‌ها مانند پنیر کهنه، نوشیدنی‌های الکلی، شکلات و افزودنی‌های غذایی مانند نیترات‌ها (موجود در پپرونی، هات داگ و گوشت‌های آماده مصرف ) و غذاهای تخمیری یا ترشی ممکن است عامل تحریک تا 30 درصد از میگرن باشند.

۴- کافئین : مصرف بیش از حد کافئین یا ترک کافئین می تواند باعث سردرد میگرنی شود . معمولا سردرد در زمانی که سطح کافئین به طور ناگهانی کاهش می یابد شروع میشود . به نظر می رسد رگ های خونی این گونه‌ افراد به کافئین حساس شده اند و زمانی که آن را دریافت نکنند، ممکن است سردرد ایجاد شود. گاهی اوقات کافئین توسط پزشک  برای کمک به درمان حملات حاد میگرن توصیه می شود، اما نباید به طور مکرر استفاده شود.

۵- استفاده روزانه از داروهای مسکن: افرادی که فقط  از داروهای تسکین دهنده بدون داروهای دیگر سردرد استفاده می کنند. اغلب ، می توانند باعث سردرد های میگرنی مکرر شوند.

۶- تغییرات هورمونی در زنان : میگرن در زنان در حوالی دوره‌های قاعدگی شایع‌تر است. کاهش ناگهانی استروژن که باعث شروع قاعدگی می شود نیز می تواند باعث میگرن شود. تغییرات هورمونی همچنین می تواند با قرص های ضد بارداری و داروهای هورمونی ایجاد شود. به همین دلیل معمولاً میگرن بین بلوغ و یائسگی بدتر است، زیرا قبل از بلوغ این نوسانات استروژن معمولاً در دختران جوان رخ نمی‌دهد بنابراین میگرن در آنها کمتر است و به همین ترتیب در زنان که یائسه می شوند چون تغییرات هورمونی ندارند شدت و تعداد دفعات میگرن کم می شود . به نظر نمی رسد تغییرات هورمونی باعث میگرن در مردان شود.

۷-  نور : چراغ های چشمک زن، چراغ های فلورسنت، نور تلویزیون یا کامپیوتر و نور خورشید می توانند میگرن را تحریک کنند.

سایر محرک های احتمالی عبارتند از: 

۱- تغییر شرایط آب و هوایی مانند  طوفان، تغییرات فشار هوا، بادهای شدید یا تغییر ارتفاع

۲- بیش از حد خسته بودن فشار کاری بیش از حد

۳-  رژیم گرفتن یا ننوشیدن آب کافی

۴- تغییر در الگوی خواب طبیعی افراد و بی خوابی 

۵- سروصدای بلند

۶-  قرار گرفتن در معرض دود، عطر یا بوهای دیگر

۷-  برخی از داروها باعث تورم رگ های خونی می شوند

برای تشخیص میگرن چه علائمی باید وجود باشید؟ 

الف – در میگرن همراه با اورا (میگرن پیچیده) این یک سردرد است که علائم دیگری هم دارد مانند :

۱-  علائم بینایی (دیدن لکه ها، جرقه ها یا خطوط) یا از دست دادن بینایی

۲-  علائم حسی (برای مثال احساس سوزن سوزن شدن)

ب-  میگرن بدون اورا (میگرن رایج) میگرن رایج سردرد است که:

۱-  حملات شامل درد در یک طرف سر بیمار است .

۲-  بیمار هنگام مراجعه به پزشک سابقه حداقل پنج حمله که هر کدام بین چهار تا ۷۲ ساعت طول کشیده است را دارد.

حداقل یکی از موارد زیر را تجربه کرده است شامل:

۴- بیماران ممکن است  حالت تهوع و/یا استفراغ داشته باشند.

۵- هنگام حمله نور  بیمار را آزار می دهند و بیمار ترجیح می‌دهد در اتاق تاریک استراحت کند.

۶-  صدا بیمار را آزار می دهد و  بیمار ترجیح می‌ دهد در اتاق بی سروصدا استراحت کند.

آیا میگرن اشتباه تشخیص داده می شود؟ 

گاهی اوقات  ممکن است سردرد تنشی هم علائم مانند میگرن را ایجاد کنند. مجله میگرن خود را به پزشک خود نشان دهید تا بتواند در مورد بیماری شما بهتر اظهار نظر کند .
گاهی بیماری که دچار میگرن است مانند افراد دیگر جامعه علاوه بر میگرن ، دچار بیماری‌های دیگری که سردرد می‌دهند هم بشود مانند تومور مغز ، تشنج سینوزیت و  بیماری های عروقی مغز .  بنابراین اگر الگوی سردرد بیمار تغییر کند یا بیمار علائم جدیدتری پیدا کند پزشک لازم است مجدد بیمار را مورد  بررسی ام آر آی قراردهد و بیماری های دیگر مغزی را تشخیص دهد.

میگرن چگونه درمان می شود؟ به عبارت دیگر درمان میگرن چیست؟ 

اصولا  سردردهای میگرنی مزمن هستند.  آنها را نمی توان درمان کرد، اما می توان آنها را مدیریت کرد و بهتر کرد.
مثلاً :

۱- تعداد حملات میگرن را از ۱۰ بار در ماه به ۵ بار در ماه رساند.

۲-  شدت حملات را از بسیار شدید به نوع خفیف تر تبدیل کرد .

۳- طول مدت سردرد را مثلاً از ۷۲ ساعت ۱۲ ساعت رساند.

دو رویکرد اصلی درمانی وجود دارد :

۱- درمان علامتی حملات سردرد  ۲- درمان  پیشگیرانه میگرن

الف –  داروهایی که برای درمان حملات میگرن بکار می روند زمانی بیشترین تأثیر را دارند که در مراحل آغازین سردرد و علائم میگرن از آنها استفاده شود . یعنی بیمار دارو  را در حالی که  سر درد خفیف دارد مصرف کند و صبر کند تا سردرد شدید شود. داروهایی که برای حمله میگرنی بکار می‌روند با توقف احتمالی روند سردرد ، به توقف یا کاهش علائم میگرن ، از جمله حالت تهوع ، حساسیت به نور و غیره کمک می کنند. برخی از داروهای میگرنی با منقبض کردن عروق خونی ، باعث بازگرداندن آنها به حالت طبیعی و تسکین درد ضربان دار عمل می کنند.

ب – داروهای پیشگیرانه
این داروها معمولا زمانی تجویز می شوند که:

۱- سردرد بیمار  شدید باشد
۲- بیش از چهار بار در ماه رخ دهد.
۳- سردرد به طور قابل توجهی فعالیت های عادی بیمار را مختل می‌کند. داروهای پیشگیرانه دفعات و شدت سردرد را کاهش می دهند. این داروها معمولاً به طور منظم و روزانه برای کمک به پیشگیری از میگرن مصرف می شوند.

چه داروهایی برای تسکین درد میگرن استفاده می شود؟ 

داروهای ضد التهاب برای برخی از افراد مبتلا به میگرن خفیف تا متوسط ​​موثر است. ترکیبات اصلی داروهای مسکن شامل ایبوپروفن ، آسپرین ، استامینوفن ، ناپروکسن و کافئین است.

چه داروهای مکمل در درمان میگرن بکار می‌روند؟  

پزشک ممکن است ویتامین ها،و دارو های مکمل از جمله: ریبوفلاوین (ویتامین B2) . منیزیم . کوآنزیم Q10 را تجویز کند. برای از بین بردن درد میگرنی دارو ها در شکل های مختلف از جمله قرص ، تزریقی ، شیاف و اسپری های بینی وجود دارند. برای از بین بردن تهوع نیز در صورت نیاز داروهای ضد تهوع تجویز می شوند.

درمان های خانگی میگرن چیست ؟

درمان های خانگی میگرن ، شامل :
۱- استراحت در یک اتاق تاریک، آرام، سرد
۲- استفاده از یک کمپرس  سرد ( گذاشتن حوله آب سرد ) در پیشانی یا پشت گردن (بعضی از مردم گرما را ترجیح می دهند.)
۳- ماساژ پوست سر
۴- یوگا
۵- اعمال فشار به شقیقه ها و ماساژ آنها در یک حرکت دایره ای
۶- آرام نگه داشتن خود یا به اصطلاح پزشکی ریلکس بودن
۷- مدیتیشن

آیا روش های جراحی برای میگرن وجود دارد؟

درمان های جراحی به طور کلی برای سردرد میگرنی توصیه نمی شود.

درمان سردرد میگرنی در دوران بارداری چیست؟

هنگامی که باردارهستید، یا اگرفکرمی کنید باردارهستید، از داروهای میگرن اجتناب کنید، زیرا آنها می توانند بر روی نوزاد شما تأثیرمنفی داشته باشند. در دوران بارداری  با اجازه پزشک ، ممکن است بتوانید از استامینوفن استفاده کنید.
آیا سردرد میگرنی قابل جلوگیری است؟

اگرچه درمان قطعی برای سردرد میگرنی وجود ندارد، اما بیمارمی تواند نقش فعال در مدیریت آنها را ایفا کند، با تمهیداتی شدت دفعات حمله و زمان آن را کم کند :
۱- ژورنال یا دفترخاطرات میگرنی را حفظ کنید. هر گونه غذا و سایرعوامل را اکه فکر می کنید ممکن است باعث ایجاد یک میگرن شود را یاد داشت کنید.
۲- تغییراتی در رژیم غذایی خود را انجام دهید و داروهایی که موجب سردرد می‌شوند تا حد امکان پرهیز کنید.
۳-  یک نسخه برای آنتی بادی های مونوکلونال CGRP  از پزشک خود بگیرید . این تزریق به طور خاص برای کمک به میگرن ایجاد شد.
۴-  هفت تا نه ساعت خواب در شب داشته باشید
۵- خوردن در فواصل منظم مهم است . حتی یک وعده غذا را از دست ندهید
۶-  نوشیدن مقدار زیادی از آب
۷- ورزش منظم
۸- حفظ وزن مناسب
۹-  یادگیری تکنیک هایی برای کنترل استرس مانند مدیتیشن، یوگا، آموزش آرام سازی، یا تنفس آگاهانه